Onze blog (2) Nieuws over onze hoeveslagerij

Onze blog

Côte à l'os

Willem Vanhemmens by

Voor je met het vlees start, moet je bij één ding stilstaan: als je geen kwaliteitsvlees hebt, kan je er ook geen perfect gerecht van maken. Ik heb mij al een hele tijd geleden voorgenomen dat als ik geen kwaliteitsvol vlees kan krijgen, ik er dan geen eet. Liever één topbiefstuk per maand dan drie doorprikte stukjes uit de snelverkoop.
In plaats van de alomgekende methode van aanschroeien in de pan en verder bakken in de oven, heb ik intussen gemerkt dat de omgekeerde beweging veel betere resultaten geeft. Een côte à l’os van een kilo steek je een uurtje in een oven van 60°C. Dit zorgt ervoor dat hij aan de buitenkant wat uitdroogd is, het vet lichtjes smelt en de warmte mooi verdeeld wordt. Dan kruid je hem kwistig met peper en zout en bak je hem enkele minuutjes per kant tot hij een mooie goudbruine korst heeft (dit kan op de grillpan, maar ook in een gewone pan met een klontje boter of op de BBQ). Rusten hoeft niet, je kan meteen aanvallen. En je zal zien dat je een perfect saignant-gebakken stukje vlees hebt!

Recepten en ideëen

Willem Vanhemmens by

Heeft u zelf een leuk recept of een speciale bereiding voor één van onze producten? Laat het ons dan weten, we publiceren deze graag op onze website.
Alvast bedankt.

Abonneren op deze RSS feed