Ons verhaalKort samengevat

Van het begin…

De familie Vanhemmens startte in 1918 in Zwevegem op een klein boerderijtje in de Kortrijkstraat, de familie kwam oorspronkelijk uit Deerlijk. Ze waren bekend van het telen en verwerken van vlas was de hoofdactiviteit. Mijn grootvader, Joris Vanhemmens nam de boerderij van 5 hechtare over van zijn ouders en trouwde met Johanna Vanwynsberghe (mijn grootmoeder) uit Frankrijk. Zij bouwden ons familiebedrijf verder uit door het particulier verkopen van boter, melk, aardappelen en eieren. Toen bestond de veestal uit tien rode West-Vlaamse koeien en één Vlaams trekpaard om het land te bewerken. Ze hadden vier kinderen. Rita, Johan, Luc en Marc Vanhemmens.

Johan Vanhemmens (mijn vader) trouwde in 1986 met Mia Spincemaille. Mijn moeder is afkomstig van een boerderij in Zwevegem. Mijn ouders breidden de verkoop van aardappelen verder uit en gaven de boerderij de naam ‘De Aardappelhoeve’. Al vlug verscheen de eerste aardappelautomaat. Mijn vader had een vleesveestal van rond de vijftig koeien en beboerde 15 hectare. Ons gezin bestaat, naast mijn ouders en mezelf, uit nog twee kinderen. Kim is geboren in 1991 en is onderofficier in het Belgisch leger. Flore Vanhemmens is geboren in 1996 en volgt momenteel Bachelor Agro- en Biotechnologie.


Tot op vandaag...

Ik, Willem Vanhemmens, volgde in het middelbaar les aan de slagersschool (KTA) in Diksmuide en studeerde af aan het Katho HIVB te Roeselare, studies Bachelor Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Agro-industrie. Mijn professionele ervaring heb ik verder kunnen aanscherpen bij Slagerij Vande Walle te Berchem en de beenhouwerij in de Colruyt. Vanaf 1 oktober 2017 werd de stap genomen om de zaak na 2 jaar definitief in hoofdberoep uit te baten.

Willem, zaakvoerder

Openingsuren

 • Donderdag vanaf 8u00 - 12u30 en van 13u30 - 19u00
 • Vrijdag vanaf 8u00 - 12u30 en van 13u30 - 19u00
 • Zaterdag vanaf 8u00 - 12u00
 • LiggingNeem contact met ons op!

   

  Adres

  Hoeveslagerij Willem
  Moenstraat 10, 8554 Sint-Denijs
  West-Vlaanderen, België
  BE0633.985.664
  E-mail: info@hoeveslagerijwillem.be

  Locatie